torsdag 24 februari 2011

Olle Jönsson

Olle Jönsson (f. 1955) är i den kommande helgen aktuell som debutant med sitt Lasse Stefanz i melodifestivalens fjärde deltävling. Olle inledde sin karriär i Lasse Stefanz blott tolv år gammal och har sedan dess skördat mängder av framgångar. både som sångare och trummis. Bandet släppte sin första singel "Kära Rut" 1970, vilken idag blivit något av en raritet bland de initierade Lasse Stefanz kännarna - bandet har sedan dess släppt mängder med skivor varav flertalet sålt guld, platina och dubbel platina - bandet har tilldelats två grammisar. En grammis för "Bästa dansproduktion" från 1989 och en för "Bästa dansband/schlager" från 2008. I bagaget finns dessutom flera Guldklavsutmärkelser. I årets upplaga av Schlagerfestivalen finns det förväntningar på att Lasse Stefanz för en kväll lämnar sitt inarbetade klädkoncept med Stetsonhattar och Countrykostymer och följer Olles exempel (se nedan) och bär Hawaiiskjorta - gärna en modell från  Paradise Founds sortiment .
Olle iförd en Hawaiiskjorta med marinblå botten med orangea hibiskusblommar - en stark färgkombination på en färgstark sångare. Olle är även iförd en klassisk Stetson hatt vilket blivit något av ett signum för Olle. Enligt källor som Hawaiiskjorta.blogspot.com talat med lär det runtom i dansbandssverige finnas mängder med fans som kopierat Olles stil (Stetsonhatt och rock) och Hawaiiskjorta.blogspot.com hoppas nu att fler av dessa fans följer Olles exempel och använder Hawaiiskjorta då och då.  (bild från bykrogen i Österslöv)

Som bonus kan även Hawaiiskjorta.blogspot.com bjuda på vad som tros vara det första s k dansbandskortet på Lasse Stefanz. Lägg särskilt märke till att de redan 1970 bar mönstrade skjortor - dock gör moccavästarna med fransar på att det totala intrycket blir mer Texas än Hawaii.(bild från svenskadansband.se)

Lyssna på även på Kent Finells numera klassiska rapportering från Stora Torg i Kristianstad 22 april 1990 då Lasse Stefanz slog rekord med sina 53 veckor på Svensktoppen. "De sista ljuva åren" låg sedan kvar på listan ytterligare 12 veckor. Ca 4 minuter in i ljudklippet uppstår det radiohistoria när Olle badar i fontänen Ikaros vilken är placerad på Stora Torg i Kristianstad. 




Hawaiiskjorta.blogspot.com:s redaktion vill även slå ett slag får vår personliga Lasse Stefanz favorit "Cheerio" (Lyssna via Spotify)

 (Läs mer om Olle i Expressen)

ALOHA!

2 kommentarer:

  1. Vad som helst, bara inte urblekta, slitna jeans....Det är så sorgligt när medelålders män/kvinnor envist, och till varje pris försöker hålla sig kvar i 20-åråldern. Men dansbandet Lasse Stefanz är bland de bästa Sverige har.LYCKA TILL!

    SvaraRadera
  2. Nej, de slitna jeansen får vi hoppas att Olle och övriga gänget i Lasse Stefanz har lämnat hemma och att vi istället för se dem briljera i Malmö Arena iförda Hawaiiskjortor!

    ALOHA!

    SvaraRadera