söndag 20 februari 2011

Anders Lundin

Efter sommaren 2010 års säsong av SVT:s långkörare "Allsång på skansen" har det varit tämligen tyst kring Anders Lundin (f. 1958), men genom TV4:s succekomedi "Solsidan" och hans inte helt oväntade avhopp från allsången får återigen Anders Lundin välförtjänt medialt utrymme (Expressen;TV4; Aftonbladet; DN; SvD). 

Anders är förmodligen mest känd för sina insatser i nämnda allsångsprogram vilket han tog över efter allsångsgiganten Lasse Berghagen, något som inte var en alldeles enkel uppgift med tanke på Berghagens breda repertoar av visor, vitsar och blå kavajer.  Anders verkar dock ha vunnit allsångspublikens stöd och har med åren utvecklat en alldeles egen programledarstil där ett brett folkligt gemyt blandas upp den lite elaka satir som Anders utvecklade tillsammans med R.E.A-gänget. Troligen har även Anders alldeles egna koreografi till "Stockholm i mitt hjärta" hjälpt till att vinna de allsångsälskande svenskarnas förtroende. För alla barnfamiljer har Anders gjort sig känd som Björnes sidekick och som ena halvan av duon "Anders och Putte" med oförglömliga låtar som "Nöjd";"Jag klarar vad som helst"; "Hjälpsam-Jajjemän"; "Emma;" "Sur"; "Tönt & Mes" mfl.
Anders Lundin kan nu lägga till "Hawaiiskjortebärare" som ytterligare titel på sitt långa och mycket omfattande CV och det är just som användare av Hawaiiskjorta som Hawaiiskjorta.blogspot.com vill uppmärksamma Anders Lundin och hoppas att vi under kommande säsong av allsången får se fler Hawaiiskjortor på tisdagskvällarna på Skansen - trots att Anders Lundin slutar som allsångsledare.
Anders i en klädsam och somrig Hawaiiskkjorta med matchande kavaj och näsduk - en stilren komposition. Om även Manschettknappar använts till skjortan hade det blivit toppbetyg.
 ALOHA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar