onsdag 23 februari 2011

Johnny Depp

Johnny Depp (f. 1963) debuterade 1984 i en mindre roll i "Terror på Elm Street" och har sedan dess gått från klarhet till klarhet på den vita duken - inte minst genom sitt kreativa samarbete med regissören Tim Burton som inleddes redan 1990 med "Edward Scissorhands". Ett samarbete som sedan följts av strålande rollprestationer  i "Sleepy Hollow"(1999), "Kalle och Chokladfabriken" (2005) och  "Alice i underlandet" (2010) - för att nämna några. Johnny har även viss svensk anknytning genom "Gilbert Grape" (1993) och "Chocolat"(2000) som regisserats av Lasse Hallström. Johnny har de senaste åren skördat framgångar som den excentriske piratkaptenen Jack Sparrow i "Pirates of the Carribean" (2003;2006;2007;2011). Som kuriosa kan även nämnas att det är Johnny som spelar slideguitar på spår nr 7 "Fade in-out" på Oasis album "Be here now" (1997). (Lyssna via Spotify). 


Johnny i rollen som "Raoul Duke / Hunter S. Thompson" i "Fear and Loathing  in Las Vegas" (1998) där Johnnys rollfigur bär en praktfull Hawaiiskjorta i jordnära toner - vilka även fångas upp i det ökenlandskap som de färdas genom. TIllsammans med övriga accessoarer som Johnnys karaktär bär - från cigarettmunstycke till hatten (som verkar vara hämtad det kostymlager som blev över efter inspelningarna av "Professor Drövels hemlighet")blir det totala omdömet världsklass!

"Rango" (2011) lär vara ett animerat äventyr med komiska undertoner, där Rango som är huvudpersonen i historien är en Hawaiiskjortebärande kameleont som får en identitetskris och för att finna sig själv ger han sig ut på äventyr (Se trailern). Johnny är just nu aktuell för att ha lånat ut sin röst till filmens huvudperson Rango. Rango har Sverigepremiär den 4 mars (mer info finns hos din lokala biograf)



Rango iförd en hibiskusmönstrad klassisk röd skjorta.

Johnny är även en av de män som valts ut till "Sexiest man alive" av People´s Magazine - Johnny har till och med blivit vald två gånger (2003;2009). Något som verkar förena de flesta av de män valts ut av People´s Magazine är att de då och då använder Hawaiiskjorta. Se även Nick Nolte som fick utmärkelsen 1993.

Några aktuella artiklar om Johnny finns här (Aftonbladet; Expressen; DI)


ALOHA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar