söndag 6 februari 2011

Barack Obama

Barack Obama (f. 1961) är inte bara Amerikas nuvarande president (nr 44) utan han är dessutom den hittills ende presidenten som är född och uppvuxen på Hawaii. Liksom flera av sina företrädare (se tex. Truman och Nixon) är Barack Obama en stor vän av Hawaiiskjortor.  Obama gjorde sig under sin valkampanj känd för att utnyttja ny teknik och se potentialen i sociala medier som facebook och twitter. I samband med att Obama tillträdde som president fick han en nytillverkad tjänstelimousin kallad "Cadillac one" vilken enligt uppgift lär stå emot både kulor och gasattacker. "Cadillac one" beskrivs närmre i en artikel i SvD där följande kan läsas:  "Grädde på moset är att Barack Obama får tillgång till en cd-växlare med plats för tio skivor." - något som inte verkar gå helt i linje med Barack Obamas teknikmedvetenhet och känsla för innovation i övrigt. Förmodligen har Barack åtminstone kunnat installera en dockningsstation till sin Ipod i efterhand och förhoppningsvis levererades bilen med ett s k Obama bobblehead på instrumentbrädan.

Barack Obama i två olika utföranden som sk Bobblehead - båda med tydliga referenser till Hawaii.

En ung Barack Obama



Även Michelle Obama (f. 1964) delar sin makes fascination för Hawaiimönstrat mode.

Barack och Michelle Obama fångade på bild under ett officiellt besök på Hawaii. Som traditionen bjuder har de båda dekorerats med s k Lei-halsband.
Enligt vad Hawaiiskjorta.blogspot.com erfar har den avslappnade och fredliga attityd som varje Hawaiiskjortanvändare erhåller genom detta formidabla klädesplagg varit en bidragande faktor till att Barack Obama tilldelades Nobels fredspris 2009 av den norska Nobelpriskommittén.

Läs mer om Obama här: (Aftonbladet)
Aloha!

2 kommentarer:

  1. Kan du tipsa om, för varje medveten bilägare, var man får tag på s.k. Bobbleheads på Barack Obama?

    SvaraRadera
  2. En alldeles egen Obama bobblehead (vilket borde vara standard i alla bilar!) kan beställas från:
    http://www.thefind.com/gifts/info-obama-bobble-head-doll
    eller från:
    http://www.bobbleheads.com/product/tabid/85/p-147-barack-obama.aspx

    ALOHA!

    SvaraRadera