lördag 12 februari 2011

Ken - känd från filmerna om Barbie

I den andra deltävlingen av melodifestivalen (från Göteborg) kunde vi inledningsvis i programmet se en sketch där programledarna Marie Serneholt (f. 1983) och Rickard Olsson (f. 1967) drev med den bild som programledarparet fått tilldelad under de senaste veckorna i medierna. I sketchen syntes Rickard i rollen som Ken och Marie i rollen som Barbie (läs mer här: Aftonbladet; Expressen). (Marie syntes även i rollen som rapartist, en sketch som enligt uppgift var påtagligt lik ett inslag med Nathalie Portman i "Saturday night live"). Det är dock inte Maries talanger som rappare som Hawaiiskjorta.blogspot.com vill uppmärksamma utan Kens känsla för val av moderiktiga skjortor i sin senaste film "Toy Story 3".  

Barbiedockor började produceras i slutet av 1950-talet och 1961 såg Ken-dockan dagens ljus för första gången. Ken är alltjämt Barbies pojkvän med undantag för ett kortare uppehåll mellan 2002-2008 då dockan Blaine var Barbies officielle pojkvän. Ken brädade dock Blaine och är sedan 2008 återigen Barbies pojkvän. Ken har tillsammans med Barbie medverkat i filmer som: Barbie: a fashion fairytale (2010), Barbie and the Rockers: Out of This World (1987) och Toy Story 3 (2010).  Hawaiiskjorta.blogspot.com vill särskilt uppmärksamma Kens (vars röst görs av Michael Keaton) insatser i Toy Story 3 där Ken bär Hawaiiskjorta. 

Barbie och Ken i en scen från Toy Story 3. Ken bär en Hawaiiskjorta med leopardmönster.
Hawaiiskjorta.blogspot.com vill gratulera Rickard och Marie till en väl genomförd sketch, men hoppas att Rickard framöver väljer att bära Hawaiiskjorta utifrån den händelse att han väljer att gestalta Ken igen.

Aloha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar