tisdag 1 februari 2011

Nick Nolte

Bilden från arresteringen av skådespelaren och oscarsvinnaren Nick Nolte (f. 1941) spreds över världen den 12 september 2002. Den då 61-årige Nolte greps för rattfylla av California Highway Patrol på Pacific Coast Highway i närheten Malibu den 11 september. Senare visade det sig att Nolte inte druckit alkohol utan använt drogen GHB. Den s k "mugshoten" som togs i samband med gripandet har blivit något av ett modern klassiker,  framförallt för att att Nick Nolte arresterades okammad och iförd en ovanligt färgglad Hawaiiskjorta. 

När man ser bilden är det svårt att tro att Nolte, trots att han bär Hawaiiskjorta,  9 år tidigare blev vald till "The sexiest man alive" av Peoples Magazine.
Vad det gäller klädsel på "Mugshots" verkar Nick Nolte ha varit något av en föregångare och trendsättare vad det gäller att gripas i Hawaiiskjorta (se tex. ett tidigare blogginlägg om Vince Neil som också bar Hawaiiskjorta när han greps i juni 2010). På flera sajter som specialiserat sig på s k "mugshots" finns dessutom Hawaiian shirt som en egen bildkategori. Ett utmärkt exempel är tex. websidan "The smoking gun" som publicerat ett stort antal "mugshots" över både män och kvinnor som gripits iförda Hawaiiskjorta.

För fler intressanta fakta om Nick Nolte kan man ta del av IMDB:s  utmärkta biosketch


Aloha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar