måndag 15 augusti 2011

Hawaiiskjortor från Kenzo

Vi kan återigen uppmärksamma att ett av de stora modehusen utformat en kollektion med inspiration från Hawaii och Hawaiiskjortor. Kenzo utgör en av de riktigt tunga aktörerna inom modebranschen, men trots det (eller kanske på grund av det??) så har resultatet inte blivit helt lyckat. På Hawaiiskjorta.blogspot.com är vi i grunden positiva till att Hawaiiskjortan får välförtjänt utrymme på modeveckorna runt om i världen, men när resultatet ser ut som Kenzo´s kollektion önskar man tyvärr att någon av chefsdesignerna på Kenzo hade dragit i handbromsen innan kollektionen såg dagens ljus! Hawaiiskjortorna som individuella plagg är visserligen helt acceptabla - det är de plagg som de valt att kombinera Hawaiiskjortorna med, som sänker hela kollektionen.

Uppenbarligen är Kenzo´s designers stora fans av Lasse Åbergs "Sällskapsresan" då kreationen är en direkt rip-off på kostymen som Ted "Olyckan" Åström bär i sin roll som arrogant reseledare i filmen. Det är bara sun-trip loggan som fattas på kavajen. Dock skulle Ted Åström aldrig bära sin Hawaiiskjorta instoppad i byxorna.

Här måste vi ge en eloge för Hawaiiskjortans mönstring och färgsammansättning - det dock ett grovt stilfel att bära shorts med samma mönstring till sin Hawaiiskjorta.

Aj, aj, aj - Långärmad och uppknäppt skjorta som bärs tillsammans med något som ser ut som en kårhalsduk från Scouterna. Ett intressant exempel över en helt misslyckad crossover - dvs. riverian goes Hawaiian.


Total overkill - hade det funnits en skurk från Hawaii i Bob Kane´s serie om Batman (eller Läderlappen som är superhjältens svenska beteckning) så hade han förmodligen sett ut så här.

Även här syns ett exempel på en totalt misslyckad Crossover i form av St Patricks day goes Hawaiian....och vem har någonsin sett en St Patrick day firande Irländare i gröna sandaler?

Även den här kreationen för tankarna till Scoutrörelsens mode, då Hawaiiskjortan bärs med s k kårhalsduk, lite för tighta kortbyxor och strumpor som går en bit upp på benet.


På redaktionen vill vi även uppmärksamma modellagenturen som tagit hand om visningen på att vid nästa tillfälle använda modeller av lite större modell som på ett bättre sätt fyller ut Hawaiiskjortorna. Vi hade gärna sett några modeller med en kroppsbyggnad som de kända Hawaiiskjortebärararna Jack Black, James Gandolfini, Homer Simpson eller Olle Jönsson från Lasse Stefanz.
ALOHA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar