fredag 19 augusti 2011

Aloha Friday 19 augusti med Ted Åström

Idag firar vi Aloha Friday genom att lyfta fram den legendariske skådespelaren och musikern Ted Åström (f. 1945) som är en av få svenska skådespelare som burit Hawaiiskjorta på vita duken. I filmen "Sällskapsresan" spelar Ted reseledaren och platschefen Lasse Lundberg som tillsammans med sina reseledarkompamjoner Gabbe och Alf bär Hawaiiskjorta vid olika tillställningar, ofta i kombination med gul kostym med Suntriplogga på. Utöver "Sällskapsresan" har Ted Åstöm även medverkat i "Madicken" (som den charmerande sotaren), "Repmånad" (som den nitiska gruppchefen Börje Larsson), "Trolltider" (som trollet Kotte) och inte minst i "Trazan och Banarne" (som Olyckan). På senare år har Ted Åström turnerat med den egna uppsättningen om Johnny Cash. Huruvida Ted Åström bär Hawaiiskjorta privat har vi på Hawaiiskjorta.blogspot.com inga uppgifter om.

Ted Åström i rollen som Lasse Lundberg i Sällskapresan

Som vi kunnat rapportera tidigare i veckan så har Kenzo gjort ett rejält plagiat på Ted Åströms Suntripmundering i sin senaste kollektion.

Ted gör glädjande nog fortfarande spelningar iförd sin gula kostym. Här har dock Hawaiiskjortan valts bort till förmån för en klassisk Suntrip T-shirt. Lyckligtvis kompenseras Teds avsaknad av Hawaiiskjorta av kompbandet.


 ALOHA!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar