torsdag 11 augusti 2011

Benkt- Åscars

På Hawaiiskjorta.blogspot.com propagerar vi för ett utökat användande av Hawaiiskjortor , men för att bära upp sin Hawaiiskjorta på stilfullt sätt krävs dock att man inte bryter mot de enkla konventioner om Hawaiiskjortebärande som finns.  För att inte andra ska göra samma stilmässiga misstag som den Mellbystrandsbördiga dansorkestern Benkt-Åscars, publicerar vi idag en bild som får utgöra ett varnande exempel över en tämligen ogenomtänkt komposition av scenkläder. Om vi på Hawaiiskjorta.blogspot.com hade haft några lagutövande möjligheter skulle vi åtalat grabbarna i Benkt-Åscars på tre punkter för sina fatala stilmissar:

1. Brott mot en av de mest självklara reglerna om att inte bära slips i kombination med Hawaiiskjorta. 
2. Brott mot regeln om att inte bära Hawaiiskjortan nedstoppad i byxorna. Som vi tidigare påpekat så är det endast Thomas Sullivan Magnum som har privilegiet att bära sin Hawaiiskjorta innanför byxorna. 
3. Brott mot regeln om att inom ett band eller orkester bära likadana Hawaiiskjortor  som scenkostymer. Med tanke på det utbud av fantastiska Hawaiiskjortor som finns att tillgå tyder det på fantasilöshet att köpa fyra likadana Hawaiiskjortor. På Hawaiiskjorta.blogspot.com förespråkar vi en mångfald och variation av Hawaiiskjortemodeller.


Bild från Svenskadansband.se

Medlemmar i, den numera nedlagda dansorkestern, BENKT-ÅSCARS var:
Jan (dragspel, keyboard, sång)
Leif (gitarr, sång)
Jörgen (bas, sång)
Bengt (trummor, sång)

Som kuriosa kan vi nämna att trummisen Bengt (som var den självklare frontmannen och grundaren av Benkt Åscars) numera omskolat sig till gitarrist och är en uppskattad underhållare på äldreboenden och hembygdsföreningar i Södra Halland. 

ALOHA!

2 kommentarer:

  1. Hej Daniel
    Jag ber om ursäkt för att vi inte tänkte på
    Att man inte har slips till Hawaiiskjorta

    MVH från Benkt Åscar Trubadur & underhållare

    SvaraRadera
  2. No offence, Benkt Åscar! I grunden är vi på Hawaiiskjorta.blogspot.com positiva till alla former av Hawaiiskjorteanvändande! Hoppas att Ni har den goda smaken att fortfarande använda Hawaiiskjorta som scenkostym - om inte hoppas vi att bloggen här kan inspirera till att återupptäcka Hawaiiskjortans många fördelar!

    ALOHA!

    SvaraRadera