fredag 13 december 2013

Hawaiiskjortekalendern 2013: Lucka 13 - Fredagen den 13

Bakom lucka nr 13 hittar vi "fredagen den 13": 

Det finns flera förklaringar till varför just fredagen den 13 anses vara en dag då man är särskilt otursförföljd, en förklaring hänger samman med att Judas som bekant var den av lärljungarna (nr 13) som förrådde Jesus ,snickaren från Nazareth, vilket ledde till att de skriftlärde i Jerusalem kunde gripa Jesus och senare korsfästa honom under en fredag - numera kallad långfredagen. En annan förklaring till varför fredagen den 13 anses vara olycksbringande är att i princip hela Tempelriddarorden avrättades fredagen den 13, år 1307. 

För oss som är födda på 1900-talet förknippas förmodligen fredagen den 13 främst med en man i hockeymask (Jason Voorhees) som utgör ett epicentrum för handlingen i de hittills 12!! filmerna med titeln Friday the 13th. Som en hyllning till den typ av skräckfilmer som Fredagen den 13 utgör en del utav har vi idag glädjen att kunna publicera bilder på den klassiska skräckfilms Hawaiiskjortan "Aloha from Hell" vilken innehåller ett stort antal av kända ikoner inom skräckfilmsgenren. "Aloha from Hell" finns i två olika färgställningar och kan beställas från den Japanska (var annars!) e-butiken www.sunsurf.jp till ett pris av ca 1905 SEK.











På redaktionen på Hawaiiskjorta.blogspot.com vill vi dock lyfta fram fredagen den 13 som en lyckodag eftersom en av redaktionens medlemmar idag vann en Hawaiiskjorta från en relativt ny aktör på Hawaiiskjortemarknaden: Funkhouser  - besök gärna deras hemsida. Vi kommer att återkomma med ett inlägg om deras Hawaiiskjortor i årets kalender! 

ALOHA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar