fredag 19 juli 2013

ALOHA FRIDAY - 19 juli - FIRE ROCK PALE ALE

ALOHA Hawaiiskjortevänner!

På redaktionen hoppas vi att de flesta av Er åtnjuter en välförtjänt semester. Men trots att det är semestertider vill vi ändå uppmana alla som kan och har möjlighet att fira ALOHA FRIDAY på ett så avslappnat sätt som möjligt. Begreppet Aloha Friday lär ha myntats redan under mitten av 1940-talet i Honolulu, men det dröjde till 1960-talet innan övriga världen började följa denna trevliga och avslappnade tradition. I USA har flera företag och statliga verk behållit denna sedvänja och firar fortfarande Aloha Friday eller Casual Friday som det också benämns som ibland. I praktiken innebär det att man under veckans sista arbetsdag ikläder sig sin bästa Hawaiiskjorta och genomför sina arbetsuppgifter med en lite mer avslappnad attityd än vad som är brukligt mellan måndag och torsdag. På många arbetsplatser innebär det även att en tidig "after-work" genomförs, gärna i direkt anslutning till lunchen.

För att din ALOHA FRIDAY skall bli ännu bättre föreslår vi från redaktionens sida att du tar på din bästa Hawaiiskjorta och avnjuter en kall FIRE ROCK PALE ALE från Kona Brewery som numera går att beställa via vår eminenta statliga inrättning Systembolaget. För övrigt den enda ölen från Hawaii som Systembolaget för närvarande saluför. På redaktionen hoppas vi förstås att Systembolaget även kommer att ta in Kona Brewery´s "Longboard Lager" och  "Big Wave golden ale", men framförallt "Koko Brown" som är en dessertöl med smak av kokos och choklad. 



Din FIRE ROCK PALE ALE bör du förstås inmundiga iförd en Hawaiiskjorta öl-motiv och vi bjuder därför sedvanligt på ett urval av Hawaiiskjortor att inspireras av: 


















Okole maluna! 
 

1 kommentar:

  1. Longboard Lager serverade dem ett tag på en krog i Malmö och kan varmt rekomenderas.
    Pale alen verkar lovande så ska nog beställa hem lite

    SvaraRadera