torsdag 21 april 2011

Jay-Z

Jay-Z eller Shawn Corey Carter (f. 1969) utgör vad man skulle kunna kalla ett typexempel för den framgångsrike hip-hop artisten. Uppvuxen på New Yorks gator (Brooklyn), sålde enligt egen utsago crack under ungdomsåren istället för att gå i skolan vilket ledde till att Jay-Z inte tog examen från High School - men blev under sin skoltid bekant med andra hip-hopintresserade ungdomar som Christopher Wallace (The Notorious B.I.G) och Trevor Smith (Busta Rhymes).


20 år senare: Skivbolagsboss på den klassiska Hip-hop etiketten Def Jam och på den egna etiketten Roc-A-Fella Records, gift med Beyonce Knowles och betraktas som en av 2000-talets mest inflytelserika artister och producenter inom genren med ett 15-tal egna skivsläpp. I Januari 2009 toppade Jay-Z och Beyonce Forbes lista över par inom showbusiness med högst inkomst.


Hawaiiskjortan är inte ett plagg som brukar associeras med artister inom Hip-hop genren, men Jay-Z är en av de få som bär Hawaiiskjorta - något som förmodligen utgör en del av förklaringen till hans framgångar! På Hawaiiskjorta.blogspot.com hoppas vi att Jay-Z återupptäcker Hawaiiskjortan och skapar en egen kollektion av Hawaiiskjortor på det egna klädmärket Rocawear.
En ung Jay-Z iförd Hawaiiskjorta som matchas med några för hip-hop genren typiska smycken s k. bling bling.
Jay-Z i Hawaiiskjorta, sandaler och panamahatt - en utstyrsel som de flesta inte förknippar med Jay-Z. På bilden syns även Christopher Wallace (The Notorious B.I.G) som dog efter att ha blivit utsatt för en så kallad driveby shooting i Los Angeles 1997.

Lyssna på Jay-Z via Spotify

ALOHA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar