torsdag 10 mars 2011

Jamie Oliver

Jamie Oliver (f. 1975) är mest känd under epitetet "Den nakna kocken" och har under 2000-talet gjort sig känd som en mediapersonlighet  och entreprenör med ett stort socialt och hälsorelaterat samhällsengagemang. Jamie inledde sin karriär som kock på föräldrarnas pub "The Cricketers" i Clavering, Essex, England. En ort som för övrigt Jamie Oliver med familj  numera är bosatt i. Utöver sina gastronomiska talanger har Jamie Oliver tillsammans med sin hustru Jools även visat sig vara ovanligt kreativa i att namge sina barn- smaka på de här unika kombinationerna: Poppy Honey Rosie Oliver (f. 2002), Daisy Boo Pamela Oliver (f. 2003), Petal Blossom Rainbow Oliver (f. 2009) och Buddy Bear Maurice Oliver (f. 2010)

Det är dock inte för Jamie Olivers gastronomiska kunnande och lite oväntade talang som namnkreatör som Hawaiiskjorta,blogspot.com valt att uppmärksamma honom, utan för hans stilmedvetna val av skjortor i början av sin karriär. Redaktionen på Hawaiiskjorta.blogspot.com hoppas att detta uppmärksammande av Jamie Oliver kan inspirera andra Tv-kockar till att följa Jamie Olivers goda exempel och laga mat iförda Hawaiiskjorta. 

Jamie Oliver på omslaget av sin första kokbok "Den nakna kocken" en bok som för övrigt blev en "best-seller" i England under 2000.
Vad inte många känner till är att Jamie Oliver vid sidan av sin karriär som kock och programledare även varit trummis i bandet "Scarlet Division". Bandet landade under 2000 på en hedrande 42:a plats på den engelska topplistan med sin singel "Sundial". Till Hawaiiskjorta.blogspot.coms stora glädje har vi på redaktionen lyckats komma över en bild där Jamie Oliver visar upp sina rytmiska talanger iförd just Hawaiiskjorta.


ALOHA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar