tisdag 22 mars 2011

Eddie Vedder

Eddie Vedder (f. 1964) är frontman i Pearl Jam, skådespelare (i klassikern "Reality Bites" från 1994) och tillhör nu den exklusiva skaran av musiker som spelat in ett album där det underskattade instrumentet Ukulelen spelar en framträdande roll - något som syns inte minst i albumets titel "The Ukulele songs" som släpps i maj. Albumet som för övrigt är Vedders andra soloalbum - hans första soloalbum innehåller sånger från filmen "Into the wild" (2007). (Lyssna via Spotify).
Att Eddie Vedder använder sig av Hawaii's nationalinstrument Ukulelen är ingen slump då Eddie sedan länge är en hängiven surfare som gjort en och annan tailslide vid Waikiki Beach. En annan koppling till Hawaii är att Eddie Vedder gifte sig med Jill McCormick just på Hawaii den 18 september 2010 .
Eddie Vedder i Hawaiiskjorta under en konsert med Pearl Jam

Eddie Vedder med två av klassiska Hawaiisymboler - blomsterkransen (en s k Lei) och en elektrifierad Ukulele.

Eddie Vedder och Jill McCormick på en strand i närheten av Honululu på Oahu där bröllopet ägde rum med gäster som Jack Johnson (han som gjorde musiken till "Nicke Nyfiken" filmen och som för övrigt också är en hängiven surfare) och den alltid excellente skådisen Sean Penn.




Några notiser om Eddie Vedder: (Expressen; danska TV2; Billboard)

ALOHA! 

2 kommentarer: