fredag 14 oktober 2011

Aloha Friday 14 oktober - "Full House"

Om du hade varit en av de tävlande i Jeopardy och fått svaret "En formidabelt usel sitcom som sändes mellan 1987-1995" av Magnus Härenstam så hade  "Vad är Huset fullt"? varit en korrekt fråga att ställa och du hade förmodligen kunnat inkassera åtminstone 300 kr.

Lyckligtvis har "Huset fullt" fallit i glömska för de flesta och vi ska inte påminna dig mer än nödvändigt om seriens handling. Serien utspelar sig i San Fransisco där programledaren Danny Tanner som ensamstående (änkling) pappa uppfostrar de tre döttrarna D.J., Stephanie och Michelle (Michelle spelades för övrigt av tvillingarna Mary-Kate och Ashley Olsen). Till sin hjälp hade han Jesse (som var en motorcykelåkande rockmusiker) och Joey (som var Dannys barndsomvän och dessutom komiker).

Seriens enda ljuspunkt är just komikern Joey (spelad av Dave Coulier, f.1959), det är dock inte Joeys  komiska talanger  som förtjänar att uppmärksammas, utan hans beundransvärda känsla för skjortor. I "Huset fullt" syns ofta Joey iförd Hawaiiskjorta - att klä en rollkaraktär i just Hawaiiskjorta är för övrigt är ett klassiskt dramaturgiskt drag som ofta används på film eller i TV för att , på ett lite övertydligt sätt, visa för tittarna vem som är den rolige killen alternativt töntige killen i serien/filmen (jmf. Kramer Cosmo i Seinfeld, Ace Ventura i den Galopperande detektiven, Chunk i The Goonies, Stig-Helmer Olsson i Sällskapsresan etc.,).

Så här såg Joey och resten av gänget i "Huset fullt" ut när det begav sig: 



 ALOHA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar