måndag 22 december 2014

Lucka nr 22 i 2014 års Hawaiiskjortekalender

Bakom Lucka nr 22 hittar vi fenomenet Hipsters! 

Hipsters i Hawaiiskjorta? 
Ja, du läste rätt! Till redaktionen på Hawaiiskjorta.blogspot.com har vi från flera oberoende källor fått tips om att Hawaiiskjortan verkar ha fått fäste även i den mest trendkänsliga av grupper: De så kallade "hipstrarna". För den oinvigde kan en så kallad hipster definieras på följande sätt (även om "hipstrarna" förstås själva menar att de inte alls kan definieras eftersom de alla är unika individer): 

"allmän västerländsk frontlinjekonsument" (enligt en artikel i Expressen)

Mark Greif, lektor i sociologi vid Newschool som forskat om fenomenet hipsters, fördjupar det hela genom att beskriva sin upplevelses av hipsters: 

" they wore the skinny jeans and big eyeglasses, gathered in tiny enclaves in big cities, and looked down on mainstream fashions and 'tourists'." 

 Jenny Damberg bidrar med ytterligare kunskap genom sin text SvD: "Hipsters är som alla andra - fast lite bättre. ... Det handlar inte om att visa att man har pengar, det har man inte, det är inte en överklasskultur. Utan om att man har smak, att man kan värdera".




Vill man som turist gå på hipstersafari lär t.ex. Söder i Stockholm vara en plats där man kan utöva lyckosam spaning, liksom vid Möllan i Malmö. Huruvida de trendkänsliga människorna här har börjat använda Hawaiiskjorta har vi ännu inte fått in några uppgifter om, men hoppas att bilderna nedan kan inspirera till att ännu fler Hipsters ikläder sig världens ädlaste plagg Hawaiiskjortan. 

Från redaktionens sida vill vi, trots vår positiva inställning, till att Hipsters bär Hawaiiskjorta påpeka att Hawaiiskjortor inte skall stoppas ned i byxlinningen (om man inte heter Magnum) och att man också bör undvika att knäppa Hawaiiskjortan hela vägen upp i halsen (även om skjortans utformning möjliggör det). 














ALOHA! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar