fredag 18 november 2011

Aloha friday 18 november - PUFF!

Puff utgör den ena halvan av Disney´s mest dynamiska duo och  Piff och Puff har sedan sin debut i Private Pluto (1943) varit sidekicks i flera Disneyproduktioner. Piff och Puff är jordekorrar, vilket gör det särskilt intressant att de i Disney´s produktioner ofta bor i träd, se tex. Plutos Julgran (1952) som visas på Julafton. 

Det dröjde fram till 1989 innan Piff och Puff äntligen fick ledande roller i Räddningspatrullen och det är just Puff's insats i Räddningspatrullen som vi ska uppehålla oss omkring. Räddningspatrullens arbete är främst inriktat på att undsätta djur i nöd. Serien kretsar kring ett klassiskt persongalleri: 

  • Piff - Räddningspatrullens ledare och Indiana Jones wannabe. Något av en Besserwisser som ibland tar både sig själv och patrullens uppdrag på lite för stort allvar
  • Puff - gängets "cool guy" som alltid har hawaiiskjorta. Utgör en motpol till Piff. 
  • Oskar - Patrullens muskelkille som har ett tämligen osunt förhållande till ost, vilket ofta gör att han tappar fokus i kritiska situationer. 
  • Pärlan - Patrullens hjärna 
  • Zipper - en fluga med röd t-shirt med oklar funktion inom räddningspatrullen 
Skurkar
  • Svinpäls - Maffia allierad katt som är Räddningspatrullens störste fiende
  • Doktor Grym - Den galne vetenskapsmannen

Vårt intresse för Puff´s insatser i Räddningspatruellen hänger givetvis samman med hans flitiga användande av Hawaiiskjortor med gula blommor på röd botten.  Puff´s avslappnade livsstil och i övrigt gemytliga framtoning gör Puff till en god ambassadör för Hawaiiskjortan. 







Det är lätt att se var Disney hittat inspiration till Piff´s och Puff´s karaktärer i Räddningspatrullen. 

 Vill du klä dig som Puff? Då rekommenderar vi en skjorta från "AN ORIGINAL KALAKAUAL" som kan beställas från Sunsurf


ALOHA! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar