tisdag 21 augusti 2012

Hawaii firar 53 år som delstat i USA

Det är idag, den 21 augusti 2012, 53 år sedan som Hawaii formellt sett blev USA´s 50:e delstat. På redaktionen firar vi förstås genom att bära våra mest eleganta Hawaiiskjortor och genom att dricka enorma mängder av världens bästa kaffe, Kona, som är en av de produkter från Hawaii som vi uppskattar mest utöver Hawaiiskjortan. 



 Vi hade gärna firat 53-årsdagen i en Tori Richard skjorta med Kona motiv: 
Till 54-årsdagen 2013 är det vår ambition att genomföra firandet i en Kona skjorta. Beställ ditt eget exemplar här:  http://www.sweetspiritfarms.com/photos.php?id=460 till priset av 65 dollar!
ALOHA! 





fredag 17 augusti 2012

Aloha Friday 17 augusti - tips inför höstens Aloha Fridays på AP-fonderna

Nu när den grå vardagen börjar närma sig igen och semestern börjar att ta slut känner vi på Hawaiiskjorta.blogspot.com att det är vår plikt att tipsa en grupp statliga tjänstemän om hur de kan förbättra sitt anseende medialt sett och även hos medelsvensson (eller Joe-sixpack som amerikanerna säger) under hösten. Nyckeln till framgång (dvs. att undvika medial granskning av de stora drakarna) ligger helt enkelt i att använda Hawaiiskjorta om man tänker ta några drinkar på skattebetalarnas bekostnad under arbetstid. 

Begreppet Aloha Friday lär ha myntats redan under mitten av 1940-talet i Honolulu, men det dröjde till 1960-talet innan övriga världen började följa denna trevliga och avslappnade tradition. I USA har flera företag och statliga verk behållit denna sedvänja och firar fortfarande Aloha Friday eller Casual Friday som det också benämns som ibland. I praktiken innebär det att man under veckans sista arbetsdag ikläder sig sin bästa Hawaiiskjorta och genomför sina arbetsuppgifter med en lite mer avslappnad attityd än vad som är brukligt mellan måndag och torsdag. På många arbetsplatser innebär det även att en tidig "after-work" genomförs, gärna i direkt anslutning till lunchen. 

I Sverige har dock Aloha Friday traditionen INTE fått något större genomslag, förutom inom AP-fonderna, vars medarbetare verkligen verkar ha anammat traditionen och gärna tar sig några drinkar under avslappnade former under arbetstid. Tyvärr har vi på redaktionen på Hawaiiskjorta.blogspot.com fått kännedom om att medarbetarna på AP-fonderna tråkigt nog inte burit Hawaiiskjortor under de fredagseftermiddagar som de supit på skattebetalarnas bekostnad. På redaktionen har vi därför sammanställt en samling av lämpliga Hawaiiskjortor för de anställda på AP-fonderna att köpa in för framtida Aloha Fridays. På redaktionen på Hawaiiskjorta.blogspot.com är vi övertygade om att skattebetalarna kommer att ha större överseende med AP-fondernas förmånliga after-worker om de genomförs i äkta Hawaiiskjortor!  

Temat för dagens skjortor är därför alkoholhaltiga drycker! This is for you alla AP-fondsmedarbetare! 


Hawaiiskjorta från redaktionens egen samling
Hawaiiskjorta från redaktionens egen samling - en Hilo Hattie (ett klassiskt märke!) 
Hawaiiskjorta från redaktionens egen samling - lägg märke till alla de fantastiska öl - sorterna














ALOHA! 

fredag 10 augusti 2012

Aloha Friday 10 augusti - semesterfirare

På Hawaiiskjorta.blogspot.com´s redaktion har vi nu, efter ett lite drygt månadslångt uppehåll, återupptagit vårt oförtröttliga arbete i Hawaiiskjortans tjänst. Under vår bloggpaus har vi förstås passat på att sprida  kunskap om Hawaiiskjortan genom andra kanaler och har propagerat för ett ökat användande av Hawaiiskjortor bland semesterfirare i vårt avlånga land. Vi har haft turen att stöta på många invigda Hawaiiskjortebärare under vår semester och har förstås inte försuttit möjligheten att diskutera Hawaiiskjortans många fördelar med de gentlemen vi mött! Bland annat har mönster, knapparnas kvalitet, bröstfickans placering och inpassning och skjortornas material har varit föremål för flera spännande diskussioner. Lyckligtvis har vi stött på mycket få brott mot de regler som finns om ett lyckat och stilfullt bärande av Hawaiiskjorta och vi kan konstatera att allt fler valt att bära Hawaiiskjorta under sommar 2012! Det är vi på redaktionen förstås mycket glada över! 

Idag hyllar vi därför semesterfirare i Hawaiiskjorta! 

Vince Vaughn

Jonah Hill och Jason Segel

Arnold 

Eddie van Halen

John Candy

Magnum

Pluto

Prins Henrik

Gary  Busey 

Fat Joe 

Ole Bramserud

Bruce Campell

Bruno Mars

Bruno Mars

George Clooney

Homer Simpson

Jack Black

James Gandolfini

Johnny Depp

Kungen

Markoolio

Mats Wilander med kompis

Mr Burns och Mr Smithers

Peter " Löwenbräu"Griffin

Quagmire

Sylvester Stallone

Magnus Uggla 


"Wierd" Al Yankovic

ALOHA!